Træningsprogram

Træningsprogram mave

Træningsprogram mave

Mavemusklerne er en af de muskelgrupper, der nemt kan trænes alle stede. Der findes nemlig en masse gode øvelser, hvor du ikke behøver noget udstyr. Alt hvad en god mavetræning kræver fra dig kan således være lidt tid. Og måske en gummimåtte, så ikke du skal ligge direkte på gulvet. Men ikke engang dette er altid en nødvendighed. Men hvordan ser det optimale træningsprogram mave ud?

Derudover er antallet af maveøvelser rigtig stort, så der er masser af mulighed for at variere din mavetræning. Og variation er en god ting for al træning, hvorfor den optimale mavetræning bør indebære mere end bare almindelige mavebøjninger.

Som nævnt i ovenstående kan det sagtens lade sig gøre at udføre mavetræningen i hjemmet eller sågar i naturen mm. Men det er selvfølgelig klart, at du i et fitnesscenter vil have flere muligheder for variation, da du har en masse udstyr tilgængeligt, som du ikke har derhjemme.

Det optimale maveprogram

Det optimale træningsprogram til maven bør generelt set indeholde to kerne bevægelser. Den første er en fleksion af rygsøjlen – altså en foroverbøjet rygsøjle. Den anden er rotation i rygsøjlen – altså en sidelæns bevægelse. Dette skyldes, at din mavemuskulatur primært påvirkes af disse bevægelser.

Kommer du ikke i et fitnesscenter, eller er du der kun sjældent, så kan du sagtens sammensætte en optimal mavetræning derhjemme. Du kan komme rigtig langt med en gummimåtte på gulvet og din egen krop. Hvis du er villig til at investere lidt mere, kan nogle få vægtskiver, et mavehjul, en bænk, en balance bold og/eller elastikker give dig yderligere muligheder for at udføre endnu flere gode øvelser og variere dine træning yderligere.

Få de optimale resultater med et online forløb

Kommer du derimod i et fitnesscenter regelmæssigt, så har du mulighed for at udføre alle de samme øvelser som du kan i hjemmet, men dertil kommer selvfølgelig en lang række yderligere øvelser, da der uomtvisteligt bare vil være flere muligheder.

I et fitnesscenter har du mulighed for at benytte alt det, der blev nævnt i ovenstående og dertil diverse maskiner og vægte. Men det er ikke en nødvendighed for at træne mavemusklerne effektivt.

Øvelser, teknik og variation

Ligesom træning af alle andre muskelgrupper, så er de korrekte øvelser kombineret med den rette teknik og regelmæssig variation og ikke mindst progression nødvendigt for at opnå de optimale resultater. Med et professionelt udarbejdet træningsprogram kommer du derfor rigtig godt fra land. Du får et program, der tager hånd om dine behov, præferencer og muligheder. Og som derfor giver dig effektive øvelser til netop at komme i topform.

Derudover er en væsentlig pointe også, at mavemuskulaturen er meget svær at få til syne, hvis ikke din fedtprocent er lav. Du kan altså lave den bedste træning uden at få synlige resultater, hvis ikke din fedtprocent er lav nok. Dette er ret essentielt at være bevidst om, da mavemusklerne ligger ret langt ind, og derfor ikke har samme synlighed som mange andre muskelgrupper.

Øvelser til mavetræningen

Nedenfor har jeg strikket en video sammen med en masse forskellige maveøvelser. Enjoy. Og det er bestemt ikke meningen, at du skal lave alle sammen. Dette ville være en voldsom overtræning. Men du kan eventuelt udvælge et par stykker og prøve dig frem med dem du kan udføre og som du kan mærke virker for dig.

Nedenfor har jeg sammensat en lille video med lidt inspiration til din mavetræning.

Læs mere om træningsprogrammer generelt

Følg med på de sociale medier

Facebook

Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *