Slankekur

Overvejer du en slankekur? drop den!

Slankekur

En slankekur har altid været den foretrukne løsning til vægttab. Og der findes efterhånden rigtig mange slankekure derude. Og især ugebladende har nærmest en ny med hver gang de udgives. Men er slankekurer nu også den rette vej frem og er de holdbare? mit svar er entydigt nej. Du kan læse med nedenfor, hvorfor jeg mener dette.

1: De lover guld og grønne skove

Vi kender dem alle sammen, og det er da svært ikke at blive fristet af alle deres fantastiske budskaber. Og ja, du kan sådan set godt tabe 15 kilo på 5 uger. Men disse 15 kilo vil ikke være fedtmasse, og det er jo den vi gerne vil af med. Du vil i stort omfang miste din muskelmasse og du vil ligeledes smide en masse væske. Denne væske binder kroppen igen bagefter og kommer primært fra dine kulhydratlagre i musklerne. Du kan sågar også godt komme i dit livs form på tre måneder, hvis du aldrig før har været i god form. Men i så fald siger det vel mere om personen, end kuren.

2: De tager ikke dig som person til eftertanke

Slankekure er generelle. Det vil sige der som regel gælder de samme regler for alle, måske lige på nær om man er mand eller kvinde. Dette er dog stadig langt fra altid tilfældet. På trods af nutidens ligestillingsopgør og feminismens fremtrædende indvirkning på vores samfund. Så er der altså stadig en væsentlig anatomisk og fysiologisk forskel på mænd og kvinder. Det kommer vi altså ikke uden om. 

Tilbage på sporet. En slankekur tager altså ikke dig som enkeltstående person til eftertanke. Er du allergiker, intolerant, kræsen? Eller gider du simpelthen bare ikke faste 2 dage om ugen eller drikke sellerijuice hele døgnet rundt (hvilket jeg bestemt godt kan forstå). Dette tages der aldrig udgangspunkt i på en slankekur. Derfor ses det også, at vægttabene ikke holdes efterfølgende. Og nej Sense-kuren er efter min mening heller den rigtige vej frem. Omend den muligvis er det bedste bud på en slankekur med omtanke og mening.

3: De giver sjældent vedvarende resultater

Slankekure er designet til at få dig ned i vægt og gerne så hurtigt som muligt. Derfra er du sådan set overladt til dig selv. Så lad os antage, at du med ”succes” har gennemført et vægttab på en slankekur, hvor du har skullet faste 2 dage om ugen, eller 16 timer i døgnet, men ellers ikke har ændret synderligt på din kost- og/eller træningsvaner. Når kuren så er endt, så begynder du jo at spise igen i disse tidsrum (medmindre du vil faste resten af dit liv). Da dine kost og træningsvaner ikke er ændret, så vil alle kiloene havne på sidebenene igen.

Eller lad os tage et eksempel med en kur, hvor du har skullet spise uanede mængder grøntsager og intet fedt eller omvendt. Når denne kur er overstået og du har tabt en masse kilo, så har du intet lært om, hvad der er rigtig og forkert for at opretholde en sund livsstil på den lange bane. Hvilket naturligvis giver dårlige forudsætninger for at holde vægten nede.

Hvad skal man så gøre?

Hvis man ikke skal gå på slankekur og få det overstået hurtigt ved at smide en masse væske og muskelmasse sammen med fedtet, hvad så? Jo, nu skal du høre en lille hemmelighed. Det eneste der virker optimalt, giver de bedste og pæneste resultater og som holder ved hele livet det er en regulær livsstilsændring

Hvis dine kost- og træningsvaner eller mangel på samme har skubbet dig ud i en position, hvor du har behov for at tabe nogle kilo. Ja, så har du brug for at ændre din livsstil for at rette op på det. Selvom det til tider kan være krævende, så vil det altid være det hele værd i sidste ende. Og med den rette tilgang, så kan det sågar blive helt sjovt at leve sundt.

Jeg har selv været der!

Jeg har selv vejet tæt på 130 kilo og levet af toast og sovs – dog sjældent i den samme ret. Så jeg ved lige præcis, hvad der følger med at leve i en krop, hvor man mest af alt føler sig fanget og skræmt af alt det man ikke kan og/eller tør. For overvægt holder en tilbage i rigtig mange henseender, hvor man kunne få meget mere ud af sig selv og sit liv. Sådan var det i hvert fald i mit tilfælde, og det er jeg sikker på det også er for rigtig mange andre. Samtidigt er der rigtig mange ting, der bliver besværligt, ubekvemt og direkte ubehageligt. Sådan her kunne jeg vist blive ved længe, men det tror jeg ikke der er yderligere behov for. Pointen er understreget. 

Jeg ønsker blot at formidle, at der findes et bedre alternativ, og at det godt kan lade sig gøre at nå dertil. Også uden at blive kvalt i sellerijuice og et utal af timer på cardio-maskiner.

Hvordan gør du?

Du er simpelthen nødt til at sætte dig ned og kigge på, hvor det går galt for dig. Hvad er det du gør ”forkert” eller hvad er det du ikke gør, som kunne hjælpe dig på rette vej. Er det din kost, er det for lidt motion, er det stress? find frem til det hvad skyldes, at du er nået dertil, hvor du er i dag? 
Hvad end det er 10 kilo, 50 kilo eller sågar 100 kilo, så er der en grund til, at du har taget dem på, og dermed også en løsning til, hvordan du kan komme af med dem igen.

Hvad der er den rigtige løsning for dig, det kan jeg ikke sige. Det ville være en generalisering og dermed det samme udgangspunkt som en slankekur. Det er kun dig der kan vide om det skal være en kostomlægning, mere træning eller noget helt tredje. 
Men hvad jeg med sikkerhed ved, er, at du ikke behøver stå alene med din udfordring. Jeg vil rigtig gerne hjælpe dig med at nå dine mål. Og jeg ved, at vi sammen kan finde frem til hvad der skal til for at du kommer frem til lige netop dit mål.

Hvad får du i et online forløb?

  • En indledende personlig samtale (så vi kan finde frem til, hvordan du når dine mål).
  • En skræddersyet kostplan med fem alternativer til hvert måltid.
  • Et personligt kostplan udarbejdet specifikt til dig og dine mål.
  • En masse råd, der kan hjælpe dig med at holde skruen lige i vandet og fortsætte rejsen mod et sundere liv.
  • Løbende kontakt, hvis du har behov for mere motivation eller svar på spørgsmål
  • Løbende justering af kostplan og træningsprogram, så du får mere variation i begge dele og holder lysten oppe samt udvikler dig selv optimalt.
  • Ugentligt formtjek med vægt- og målopdateringer samt fremgangsbilleder for at følge din udvikling tæt og justere til, om nødvendigt.
  • Det er således en ret fantastisk måde at få kickstartet din nye og sunde livsstil, og få styr på kosten og træningen. Du skal blive klædt på til selv, at kunne holde din nye livsstil ved lige i fremtiden.

Opnå vedvarende vægttab med et online forløb

Hvad end du vælger at tage kampen op på egen hånd, eller du ønsker min hjælp til at komme i mål, så ønsker jeg dig held og lykke med kampen!

Følg med på de sociale medier

Facebook

Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *