Kosttilskud

Er Pre-Workout nødvendigt?

Pre-workout

Der findes mange forskellige former for pre-workout på markedet. Derfor er det også langt fra muligt at lave en præcis deskription på hvad de indeholder. Sandheden er dog, at langt de fleste primært virker på baggrund af deres voldsomme koncentration af koffein.

Koffein

Dette kender vi vist alle sammen godt. Det er det som vores kaffe er naturligt rig på og som giver os en opkvikkende effekt. Det giver altså øget energi i kroppen. En kop kaffe indeholder ca. 50-150 mg koffein, hvorimod en portion pre-workout (ca. 5g) indeholder helt opimod 300mg koffein. Der er dermed ingen tvivl om, at denne store koffeintilførsel vil have en påvirkning på dit energiniveau under træning. Koffein har en påvist effekt på vores energiniveau og præstationsevne. Derfor kan pre-workout også være behjælpeligt til at du kan yde lidt ekstra under træning.

Læs mere om kosttilskud generelt

Udover koffein indeholder indeholder flere pre-workouts bl.a. BCAA og kreatin, hvilket proteinpulver også gør, og kød og fisk for den sags skyld, så det er ikke af den grund, at du skal indtage pre-workout. BCAA er en gruppe essentielle aminosyrer (Leucin, Valin og Isoleucin), du skal have tilført gennem kosten, da du ikke selv er i stand til at danne dem i kropen. De er ganske væsentlige, især hvis du træner, men det betyder ikke, at du behøver taget det i pulverform, da du som sagt indtager det gennem bl.a. kød og fisk og i mindre grad også gennem mælkeprodukter og æg, for ikke at nævne proteinpulver. Det samme gør sig gældende for kreatin ift., hvor du får det fra. Kreatin er et aturligt stof du selv danner i kroppen, men som ved et øget indtag kan virke præstationsfremmende.

Skal du tage pre-workout?

Du skal tage pre-workout, hvis du synes du har behov for lidt ekstra energi til træningen, da det for langt de fleste gør en mærkbar forskel. Efter min overbevisning bør du ikke gøre det hver dag, men nærmere hvis du føler dig lidt træt, ikke rigtig magter træningen eller har behov for at præstere rigtig godt på dagen.
Du skal bestemt ikke gøre det fordi nogle af dem indeholder kreatin og BCAA. BCAA tilføres som sagt på mange andre måder og er umiddelbart unødvendigt i denne sammenhæng. Og hvis du gerne vil gøre brug af kreatin, vil jeg anbefale, at du gør brug af det i koncentreret form, da du ikke får nært nok gennem pre-workout produkterne.

Opnå dine mål med et online forløb

Følg med på de sociale medier

Facebook

Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *