Kostplan

Kostplan til styrketræning

Kostplan til styrketræning

Er kosten 80% og træningen 20%? Og hvad så med søvn, er det ligegyldigt? Der snakkes ofte meget om, hvor vigtigt disse forskellige parametre er, og hvor stor betydning de hver især har. Sandheden er, at det hele hænger sammen. Du vil altså ikke få optimale resultater, hvis du ikke indregner alle tre dele. Derfor kan der ligeledes ikke opstilles en præcis definition på, hvor meget de forskellige parametre hver især har af indflydelse på dine resultater. De er sammenhængende og alle tre er afgørende. Der er bestemt også flere faktorer, der spiller ind. Men disse tre må siges at være de mest centrale. Derfor er en kostplan til styrketræning også et ret vigtigt element, hvis du ønsker at opnå et mål med din træning.

– Hvis ikke du indtager nok kalorier og proteiner kan du ikke øge din muskelmasse eller styrke. Derfor er din kost helt afgørende for, at du får det optimale ud af din træning.
– Træner du for lidt, for meget eller forkert opnår du ikke optimale resultater. Heller ikke selvom din kost er lige som den skal være.
– Har du helt styr på båden kosten og træningen, men sover for lidt. Ja, så opnår du ligeledes ikke ideelle resultater, da kroppen har brug for søvn og hvile for at restituere optimalt.

Få styr på din træning med et online forløb

Som nævnt er det meget vigtigt, at du indtager tilstrækkeligt med kalorier og proteiner for at få det optimale ud af din træning.
Din krop arbejder bedre, når den får tilført masser af energi, derfor opnår du de bedste træningsresultater, når du er i et kalorieoverskud. Det er ganske krævende processer, der foretages, når der skal bygges muskelmasse. Og derfor er et kalorieoverskud tæt på en nødvendighed. Du kan dog stadig godt øge din muskelmasse selvom du er i kalorieunderskud. Men dit kalorieunderskud, skal være meget lille og dit proteinindtag stort. Har du mange års erfaring med styrketræning kan denne proces dog være nærmest umulig. Er du derimod nybegynder er det en helt anden snak.

Dertil kommer, at proteiner er din krops byggesten, hvorfor et stort nok indtag af protein er essentielt for at opbygge muskelmasse og/eller øge din styrke. Ydermere optager din krop bedre proteiner, når det indtages sammen med kulhydrater.
I det store hele er der en masse faktorer at tage hensyn til, når den optimale kostplan skal skrues sammen. Og mange af dem kan ikke generaliseres, men afhænger af din krop, dine behov og selvfølgelig også dine præferencer for mad- og drikkevarer.
Derfor skal en kostplan være skræddersyet til netop dig, og tage hensyn til din hverdag og dine målsætninger.

Læs mere om den rette kostplan

Det kan umiddelbart være et større arbejde at sammensætte en kostplan til styrketræning, der skal tage hånd om alt dette. Ligeledes er der mange, der ikke ved, hvor meget de skal indtage, og hvordan sammensætningen skal være. Dette kan resultere i, at du ikke opnår det korrekte indtag og derfor ikke får de ønskede resultater.
Derfor kan det være en rigtig god ide, at få udarbejdet en kostplan af en fagperson, der kan hjælpe dig med at opnå det rigtige indtag og derigennem komme på rette vej mod bedre resultater.

Følg med på de sociale medier

Facebook

Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *