Kostplan

Den rette kostplan

Kostplan

Er en kostplan overhovedet nødvendig?

Når du får udarbejdet en skræddersyet kostplan, er der taget hensyn til mange ting. Der er altså en grund til man siger, at den er skræddersyet. Den tilpasses nemlig efter din aktivitet og forbrænding, hvilket betyder, at du bedre når dine mål. Dette ligemeget hvad dit mål er. Om det er at gå ned i vægt, at bygge muskelmasse, at blive stærkere eller at holde formen ved lige.

Læs mere om kostplan til styrketræning

Derudover tages der selvfølgelig også forbehold for dine præferencer og din dagligdag. På den måde sørges der for, at planen passer til dig og din hverdag. Mange personer, der er overvægtige, undervægtige eller som ikke opnår optimale resultater har ofte en ustruktureret kost.

Mange tror desuden fejlagtigt, at de kan afveje deres mad på øjemål og overser ting som olie til madlavningen, sukker og mælk i kaffen, den lille håndfuld nødder man lige tog i farten osv. Derfor kan de ramme rigtig meget ved siden af på deres kalorieregnskab. Dette kan meget let lede til, at man på trods af en sund kost, rammer helt ved siden af og derfor ikke taber sig, tager på eller opbygger muskelmasse mm.

Læs mere om kostplan og træningsprogram

Så hvis du har en specifik målsætning med din træning, eller du ønsker at tabe dig, så er en kostplan bestemt ikke spild af penge. Den er nærmere en nødvendighed. Ligeledes kan den også fungere som et rigtig godt startskud på nye sunde kostvaner. Du får du således en masse sunde og lækre retter, der kan gøre det nemmere at komme i gang med en sundere livsstil. Hos InShape får du eksempelvis hele fem alternativer til hvert måltid, så du har meget at vælge mellem.

Hvad får man i en kostplan?

En god kostplan bør sammensættes efter dine præferencer. Dette både i forhold til allergener, intoleranthed, kræsenhed, tid og evner mm. Dertil bør den inddrage dine yndlingskilder af protein, kulhydrat og fedt. Det vil sige hvis du bedst kan lide at få dine kulhydrater fra pasta, dit protein fra kylling og dit fedt fra avokado, så bør der være flere retter i din kostplan, der indeholder disse madvarer. Og dette kan ske i forskellige og lækre kombinationer. Derudover skal der selvfølgelig også være mange varierende retter, sådan, at det ikke bliver ensformigt og kedeligt at følge en kostplan. Du skal som regel følge en kostplan over en længere periode for at opnå reelle resultater. Derfor er det altafgørende, at du finder kostplanen inspirerende, og at den passer til dine individuelle præferencer. Ligelede skal en kostplan også klæde dig på, til at holde en sund livsstil efterfølgende.

Specifikt udarbejdet til dig

Når man tager valget om at hoppe på en kostplan, er det også vigtigt, at det ikke tager længere tid at tilberede retterne, end det man selv ønsker. Er man vant til at bruge en time i køkkenet på at lave mad, så kan alt mere eller mindre lade sig gøre. Det er trods alt de færreste, der gider bruge så længe i køkkenet ad gangen, eller som har tiden til det. Derfor skal en kostplan også tage hånd om den tid du kan og gider bruge på madlavning. Hvis du ikke ønsker at bruge al din tid i køkkenet, så skal en kostplan altså indeholde en masse nemme retter, som hurtigt og let kan sammensættes.

Læs om kostplan til gravide

Dermed ikke sagt, at den skal være kedelig. Men den skal måske ikke være for omstændig og krævende. Med en skræddersyet kostplan slipper du også for at skulle holde styr på alt det du indtager. Så længe du indtager det der er angivet i kostplanen. Hverken mere eller mindre. Så behøver du ikke tænke mere over at holde styr på hvad de forskellige ting indeholder.
Alt dette får du ved at købe en skræddersyet kostplan her på siden.

Læs om kostplan til undervægtige

Følg med på de sociale medier

Facebook

Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *